Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@21:51:52 GMT

فهرست برنامه های علمی دانشگاه آزاد برای ۱۸۵ چالش کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۵۰۶۴

فهرست برنامه های علمی دانشگاه آزاد برای ۱۸۵ چالش کشور

به گزارش خبرنگار مهر، در سند دانشگاه اسلامی بر «ساماندهی نظام موضوعات پژوهش‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و فرآیند راهنمایی کارآمد جهت رفع نیازهای مادی و معنوی جامعه اسلامی با تأکید بر پیوستگی آموزش و پژوهش» و همچنین «طراحی نظام موضوعات و اولویت‌های پژوهشی» تأکید شده است.

دانشگاه آزاد در راستای اجرایی کردن بندهای این سند، از سال ۹۸ طرحی تحت عنوان پایش آزاد را که خلاصه «پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی» است، تدوین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف این طرح تبدیل چالش‌های کلان کشور به زمینه‌های پژوهشی است که استاد و دانشجو بتوانند بر اساس آن موضوع پایان‌نامه و یا رساله خود را تعریف کنند.

اردیبهشت سال ۹۸ سامانه پایش آزاد در دانشگاه آزاد راه اندازی شد و بر اساس آن پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها از مرحله ارائه پروپوزال تا مرحله دفاع از دو سال گذشته تاکنون در این مجموعه بارگذاری و مدیریت شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پیش از این درباره سامانه پایش گفته بود که یکی از مباحث جدی در سامانه پایش آزاد، کنترل سقف راهنمایی پایان‌نامه و رساله هاست که بسیار حائز اهمیت خواهد بود. طرح پایش یکی از اهداف غایی نظام آموزشی کشور بود که پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان به جای خیابان انقلاب از دانشگاه جهت داده شود.

محمدعلی اکبری رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت نظام موضوعات دانشگاه آزاد در سامانه پایش آزاد توضیح داد و گفت: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و سند دانشگاه اسلامی، طرح پایش آزاد (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه ای) در دانشگاه آزاد اسلامی در حال اجراست.

وی هدف از اجرای طرح پایش در دانشگاه آزاد را ورود به حل مشکلات اساسی عنوان کرد و گفت: برنامه ما این است که در واقع با تعریف کردن طرح‌های پژوهشی و پایان نامه‌های کاربردی آسیب‌های احتمالی در آینده را کاهش دهیم.

مشاوره رئیس دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد تاکنون به حوزه‌های متفاوتی از جمله علوم انسانی تا علوم مهندسی، کشاورزی و پزشکی ورود کرده و با استفاده از الگویی که خودمان استخراج کرده ایم به یک سری زمینه‌های پژوهشی می رسیم.

اکبری درباره اینکه این برنامه‌های علمی توسط چه افرادی تنظیم و تدوین می‌شود، گفت: ترکیبی از اعضای هیات‌علمی و افرادی که در صنعت حضور دارند، این برنامه‌ها را استخراج می‌کنند.

رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: اگر ارگانی علاقه مند به همکاری با دانشگاه باشد و در موضوع خاصی با مشکل رو به رو ست، می‌تواند بر پروپوزال‌ها نظارت کند و حتی بعد از تأیید، حمایت‌هایی را انجام دهد. دانشگاه آزاد نیز روال اداری این فرایند از جمله مراحل تأیید پروپوزال را چک می‌کند؛ از طرف دیگر یک سیستم موازی داریم که به طور مداوم در حال بررسی است که آیا برنامه علمی که در حال اجراست در راستای اهداف شرکت و یا آن ارگان خاص حرکت می‌کند یا خیر؟

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد در نظر دارد دسترسی به پروپوزال هایِ برنامه علمی را برای ارگان‌ها در سامانه باز کند تا خودشان بر روند کار نظارت کنند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد بیان کرد: براساس جدیدترین آمار، تاکنون ۴۵ برنامه علمی (مسائل مهم کشور) که درون خود ۱۸۵ چالش را به همراه دارد و معادل ۲۷ هزار و ۲۵۰ زمینه پژوهشی ‎است برای واحدهای مختلف دانشگاه آزاد تعریف شده است که از ابتدای سال ۹۹ تاکنون ۸۲۷ پروپوزال ارشد و ۲۵۱ پروپوزال دکتری براساس برنامه علمی و از سامانه پایش به نگارش درآمده است. در همین بازه زمانی در مقطع ارشد ۹ هزار و ۱۵۷ پایان نامه و ۲ هزار و ۱۴۴ رساله دکتری از موضوعات آزاد تدوین شده است.

عنوان برنامه علمی نام استان نام واحد دانشگاهی ۱- شهر هوشمند قزوین قزوین ۲- کویر سمنان سمنان ۳-پ سته سمنان دامغان ۴- نیروی انتظامی سمنان سمنان ۵- توسعه گردشگری گیلان رشت ۶- معادن کرمان کرمان ۷-و قف کرمان کرمان ۸- گفتمان مقاومت و تمدن نوین اسلامی کرمان کرمان ۹- احیای دریاچه ارومیه آذربایجان غربی ارومیه ۱۰- اقتصاد مرزی آذربایجان غربی ارومیه ۱۱- سیل و بازسازی پس از آن لرستان خرم آباد ۱۲- آب و انرژی دامنه سبلان اردبیل اردبیل

عنوان برنامه علمی نام استان نام واحد دانشگاهی ۱۳- مهندسی و مدیریت منابع آب اصفهان اصفهان ۱۴- سلامت و امنیت غذایی اصفهان خوراسگان ۱۵- ذوب آهن اصفهان نجف آباد ۱۶- فلزات کمیاب و گرانبها البرز کرج ۱۷- پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی گردشگری مازندران ساری ۱۸- مدیریت بحران در بخش کشاورزی در استان گلستان گلستان گرگان ۱۹- برنامه علمی مسکن، آینده و محیط شهری فارس شیراز ۲۰- فناوری سامانه‌های مخابراتی فارس شیراز ۲۱- کشاورزی و توسعه پایدار خوزستان اهواز ۲۲- صنایع پتروشیمی خوزستان ماهشهر ۲۳- ازدیاد برداشت از مخازن نفت خوزستان امیدیه ۲۴- فولاد خوزستان اهواز ۲۵- حاشیه نشینی خراسان رضوی مشهد

عنوان برنامه علمی نام استان نام واحد دانشگاهی ۲۶- صنایع گوگردی خراسان رضوی مشهد ۲۷- مدیریت و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار حوضه آبریز ارومیه آذربایجان شرقی تبریز ۲۸- چرم و کفش آذربایجان شرقی تبریز ۲۹- اسکان غیر رسمی و بافت فرسوده تهران اسلام شهر ۳۰- مواد و انرژی تهران تهران جنوب ۳۱- شبکه‌های ارتباطی، حمل و نقل تهران یادگار امام ۳۲- محیط زیست تهران تهران مرکزی ۳۳- تربیت بدنی و علوم مهندسی ورزش تهران تهران مرکزی ۳۴- کشاورزی پس از سیل تهران ورامین و پیشوا ۳۵- صنعت و تجارت تهران شهر قدس ۳۶- صنعت و سلامت تهران تهران غرب ۳۷- مخاطرات طبیعی و مدیریت بحران تهران تهران شرق ۳۸-پ دافند غیرعامل تهران تهران شمال ۳۹- دریا تهران تهران شمال ۴۰- ارتقای مراقبت و درمان پرستاری و مامایی علوم پزشکی ۴۱- سلامت (بار بیماری‌ها، مرگ و میر و سال‌های از دست رفته عمر) ---------- علوم پزشکی ۴۲- ارتقای تولید، مصرف و کیفیت دارو ---------- علوم پزشکی ۴۳- ارتقای سلامت دهان و دندان ---------- علوم پزشکی ۴۴- ایدز و اعتیاد ---------- علوم پزشکی ۴۵- بهره برداری صنایع شیمیایی و پلیمری ---------- علوم پزشکی کد خبر 5188221 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری محمدعلی اکبری دانشگاه آزاد اسلامی برنامه پایش پایان نامه دانشجویان خارجی دانشگاه های علوم پزشکی ویروس کرونا وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی وام دانشجویی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت دانشجویان خوابگاه دانشجویی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها اطلاعیه آزمون استخدامی دوره دکتری مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی پایان نامه ها برنامه علمی تهران تهران سامانه پایش علوم پزشکی رساله ها پایش آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۵۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر تحولی دانشگاه آزاد، امید آفرین است

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از قزوین؛ محمد مهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدای این برنامه در علت خصوص مهاجرت نخبگان از کشور گفت: وقتی که دانشجویان برای دریافت مدرک دانشگاهی به ما مراجعه می‌کنند کم و بیش در جریان آمار مهاجرت‌ها چه در رشته‌های پزشکی و چه در رشته‌های غیرپزشکی قرار می‌گیریم. مشکل بچه‌های ما مشکل فردا است. حقیقت این است که ما توقعاتی را به وجود آورده‌ایم که بچه‌های ما از سر کلاس درس به آینده روشن فکر می‌کنند اما این آینده پشتوانه‌ای ندارد. ما باید دانشگاه امیدآفرین تولید کنیم.

طهرانچی در مورد موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تولید دانشگاه امیدآفرین گفت: معتقدم ما در دانشگاه آزاد اسلامی ریل گذاری این مسیر را به خوبی انجام داده‌ایم. امروز شما خواهید دید و مردم در پایان برنامه شما قضاوت خواهند کرد که ما توانسته‌ام یا خیر.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر کم شدن تعداد دانشجویان در واحد دانشگاه آزاد مجلسی بیان کرد: واحد مجلسی یکی از بهترین واحدهای آموزشی بود اما به مرور تعداد دانشجویان این واحد کم شد به گونه ای که وقتی ۵ سال پیش من به دانشگاه آزاد آمدم این واحد جزو واحدهای زیان‌ده بود بنابراین ریل دانشگاه عوض و این واحد به سایت فناوری تبدیل شد.

وی ادامه داد: امروز در دانشگاه گام دومی قدم می‌زنیم که از نسل آموزش جدا شده و نسل فناوری را در آن می‌بینید و به جایی رسیدیم که دانشگاه آزاد اصفهان با مجموع فعالیت‌هایی که در این برنامه خواهید دید توانسته ۲ ماه از حقوق کارکنان را خودش تأمین کند.

طهرانچی تصریح کرد: واقعیت این است که دانشگاه مدرن و نسل جدید همین دانشگاه است و نه ساختمانهایش! یک اندیشمند اروپایی می‌گوید دانشگاه‌های جهان اگر به همین شیوه پیش بروند به موزه تبدیل می‌شوند و هوش مصنوعی از ما بهتر تولید می‌کند.

طهرانچی در ارتباط با آزمایشگاه فناوری واحد اصفهان گفت: اینجا آزمایشگاه فناوری است. زندگی علمی گسترش پیدا کرده و فناوری و نوآوری زنجیره‌ای شده است که دانشگاه باید این امتداد را داشته باشد. اینجا گوجه و خیار انبوه تولید نمی‌شود بلکه بحث بذر و بوته های بذری است که سرمایه ملی کشور است. سلامت غذایی و امنیت غذایی دو بحث جدا از یکدیگر هستند در واقع استقلال سیاسی، استقلال غذایی می‌خواهد و اگر لاین مرغ، گوجه و...نبود از ابزار تحریم مردم را محروم می‌کردند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص شرکت دانش‌بنیان معیار دانش پارس خوراسگان هم گفت: ضروری است تا در کشور مواد استاندارد تولید کنیم و دانشگاه آزاد اسلامی توانست ماده استاندارد که همیشه از خارج از کشور وارد می‌شد را خود ایجاد کند. تعداد آزمایشگاه‌ها مهم نیست بلکه باید مولد دارایی برای دانشگاه باشد و دانشگاه به جای تکیه صرف به درآمدهای شهریه‌ای، از این محل کسب درآمد کند. در همین استان و مجموعه‌هایی که امروز بازدید خواهید کرد ۲ ماه حقوق کارکنان از مبلغ کار همین شرکت‌های دانش بنیان تأمین شد.

طهرانچی در پایان با اشاره به اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فناوری خاطرنشان کرد: در کل کشور امسال بالای هزار میلیارد تومان می‌توانیم از محل صرفا فناوری درآمد داشته باشیم و افقی که در این حوزه و برای سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ متصور شده‌ایم؛ درآمدزایی ۲ هزارمیلیارد تومانی است.

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به برنامه ۵ ساله دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: در این برنامه سال به سال مشخص شده که طرح‌هایی همچون پویش از لحاظ عددی چقدر باید باشد و امسال که طرح پویش وارد سال سوم می‌شود باید ده درصد از ورودی‌های کارشناسی وارد طرح پویش شوند. بالغ بر ۳۰۰ هزار ورودی لیسانس داریم که با این حساب ۳۰ هزار نفر باید وارد طرح پویش شوند.

محمد مهدی طهرانچی در پایان تاکید کرد: در سالی که گذشت ۱۲ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از شهریه داشتیم. هزار میلیارد تومان تنها در حوزه فناوری درآمدزایی داشتیم و مجموع درآمد دانشگاه آزاد اسلامی در سالی که گذشت ۱۸ هزارمیلیارد تومان بود. در گذشته ۹۰ درصد درآمدهای دانشگاه آزاد اسلامی از محل شهریه‌ها و ۱۰ درصد غیرشهریه‌ای بود در صورتی که تا پایان امسال(۱۴۰۳)، ۶۰ درصد درآمدهای دانشگاه آزاد اسلامی از شهریه‌ها و ۴۰ درصد درآمدزایی غیرشهریه‌ای خواهد بود.

خبرنگار: نیلوفر معصومی

انتهای خبر/

کد خبر: 1228781 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • پنج استاد دانشگاههای استان اصفهان در فهرست استادان نمونه کشوری
  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • مسیر تحولی دانشگاه آزاد، امید آفرین است
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • شیراز قهرمان مسابقات والیبال اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد منطقه یک کشور
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد